Comité jumelage Pessac
BIENVENUE - BIENVENIDA - BINE AI VENIT - WILLKOMME

 


Din 1991 comitetul de înfrăţire al oraşului Pessac favorizează, animă si consolidează relaţiile intre acest oraş si oraşele înfrăţite : Burgos (Spania), Galati (Romania), Göppingen (Germania) (vezi harta).

Relaţiile cu aceste oraşe au fost clădite prin proiecte, evenimente şi întâlniri, având întotdeauna ca principal obiectiv implicarea cetăţenilor în proiecte concrete.

Programele de schimb de experienţă şcolar şi sportiv, succesul evenimentelor festive (sărbătoarea spaniolă, festivalul berii, festivalul vinului, ziua Europei) precum şi călătoriile efectuate pentru a descoperi oraşele înfrăţite, confimă dorinţa participanţilor de a se întâlni, a depăşi diferenţele de limbă şi cultură ci de a crea prietenii de durată.

Pe 10 noiembrie 2010 a fost semnat un protocol de cooperare descentralizată cu oraşul Banfora din Burkina Faso; comitetul de înfrăţire al oraşului Pessac este pregătit să se mobilizeze pentru această nouă provocare.

Prin intermediul acestui site internet dorim să vă oferim informaţii despre aceste oraşe. Veţi găsi o parte din activităţile desfăşurate, evenimente de actualitate şi proiectele pe care dorim să le organizăm în viitor. Sperăm că acest site va capta interesul dumneavoastră şi vă va încuraja să veniţi sa ne întâlniţi pentru a construi împreună proiectele viitoare.
 cliquer icicliquer icicliquer icicliquer


 


Ce site a été réalisé avec le logiciel Kompozer, et l'aide du tutoriel SiO2